Antwerpen ontvangt Winter School Archives & Outreach in 2019

Inkomhal Felixarchief

Ongetwijfeld hebt u dankzij de blogs en sfeerfoto's op onze website al het een en ander opgevangen over de succesvolle Summer & Winter Schools Archives & Education die FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk sinds 2014 hebben georganiseerd. De voorbije vier edities in Neerpelt, Brussel, Ieper en Gent waren stuk voor stuk een ongelooflijk succes en de deelnemers, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, vonden het een unieke ervaring.

Hands-on

Speciaal voor de vijfde jubileumeditie in 2019 wisselen we het geweer van schouder door de focus te verleggen naar het ontwikkelen van outreachprogramma's met documentaire collecties voor geestelijke gezondheid. Gedurende vijf dagen worden de deelnemers, afhankelijk van hun ervaringsniveau, begeleid bij het ontwikkelen van een aanbod bedoeld voor mensen met dementie in een woonzorgcentrum tot het werken met lokale gemeenschappen rond psychische problemen.

De deelnemers komen in contact met een breed scala aan methodieken en instrumenten die al worden gebruikt door inspirerende cases en waarbij documentaire collecties worden ingezet voor het verbeteren van het welbevinden van specifieke doelgroepen. Verschillende gerenommeerde specialisten uit de geestelijke gezondheidszorg bieden bijkomende inspiratie.

Dit unieke vormingsmoment staat ook open voor professionals uit de geestelijke gezondheidszorg die reeds werken met of geïnteresseerd zijn in het werken met documentaire collecties.

Voor deze speciale editie zijn we de samenwerking aangegaan met het FelixArchief, het Letterenhuis, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en de Herstelacademie Antwerpen. Samen organiseren we de Winter School Archives & Outreach van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019 in de Antwerpen.

Meer informatie en hoe u zich kan inschrijven vindt u in een document in onze kalender.

Bart De Nil