StageTube brengt verhalen uit de podiumkunsten

Foto: Kyle Head via Unsplash.com

De Vlaamse podiumkunsten staan internationaal bekend om hun artistieke kwaliteit en grote diversiteit aan spelers, instellingen en soorten huizen. Het wemelt er van de fascinerende verhalen. Met StageTube brengen Kunstenpunt, meemoo en CEMPER die verhalen in woord en beeld tot bij u.

De woorden komen van de podiumkunstenaars, de beelden zijn het resultaat van de digitalisering van het podiumerfgoed uit Vlaanderen. Veel podiumkunstenorganisaties lieten immers beeld en geluid digitaliseren en vertrouwden deze content toe aan het meemoo-archiefsysteem. Samen met een podiumkunstenexpert duikt StageTube in het archief, op zoek naar de perfecte beelden om een verhaal uit te werken en te stofferen.

Met het eerste verhaal zoomt StageTube in op podiumtechnisch vakmanschap in Vlaanderen. Nu theater zoals we het altijd gekend hebben 'on hold' lijkt te staan, richt dit verhaal de spots op de innovatieve en vindingrijke mensen achter de schermen. De verhalen van StageTube werden gemaakt met Microsoft Sway en zijn eenvoudig te bekijken en te embedden in uw eigen website. Bekijk hier alvast de pilootaflevering of surf naar het StageTube-kanaal:

Bedoeling is dat de initiatiefnemers achter StageTube u ook deelgenoot maken van hun zoektocht en hun aanpak van de uitdagingen in dit project. Want hoe alle rechten klaren? Hoe de weg vinden in het uitgebreide archiefsysteem, en hoe alles in een verhaal gieten dat een breed publiek kan bekoren? Verwacht dus nog enkele ​‘lessons learned’ rond de selectie van archiefmateriaal, de samenwerking tussen de verschillende partners en het klaren van rechten.

Foto: Kyle Head via Unsplash

Annemie Vanthienen