Schatten van Vlieg 2021: schrijf nu in!

Vlieg in het Museum Oudere Technieken Grimbergen, zomer 2020 © Het MOT

In de zomer van 2021 organiseert Vlieg opnieuw een zomerzoektocht voor families op culturele locaties. Musea, archieven en erfgoedbibliotheken worden uitgenodigd om zich opnieuw aan te melden. Een coronaproof editie moet ook in 2021 haalbaar zijn! 

De cijfers over de zomer 2020 geven aan dat meer dan de helft van de deelnemende families dankzij Schatten van Vlieg een nieuwe cultuurlocatie hebben ontdekt. Meer dan 300 bibliotheken, musea, erfgoedsites en cultuurhuizen bleven toegankelijk.

Organiseer in 2021 ook een Schatten van Vlieg-zoektocht en laat families met jonge kinderen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met uw museum, archief of erfgoedbibliotheek.

Zie jij wat ik zie?

Vlieg 2021 © publiq

Het thema van dit jaar is Zie jij wat ik zie? Een coronaproof thema, een spel dat voor erfgoedorganisaties alle kansen biedt om mee aan de slag te gaan. Heel goed kijken en er tijd voor nemen, is in deze digitale tijden namelijk niet zo evident. Vlieg biedt kansen om tijd te maken om te kijken, te zoeken en een spannende tijd te beleven. Doet uw museum, archief of erfgoedbibliotheek mee?    

Informatie en inschrijven

Inschrijven kan tot 29 maart. Op 23 en 25 februari organiseert publiq een online startmoment voor wie meer wil weten over de campagne en het thema. Alle informatie vindt u via de website van publiq, waar u zich ook kunt inschrijven.

Foto's: © Het MOT en publiq

Anne Milkers