Studiedag Klimaatnetwerk Vlaanderen: mis het niet!

Duurzame klimaatbeheersing? Cartoon door Tim Padfield

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in verband met klimaatbeheersing van cultureel erfgoed? En hoe kunnen klimaateisen verzoend worden met ecologische duurzaamheid? U ontdekt het op deze studiedag, op 16 november in Leuven.

Klimaatnetwerk Vlaanderen stelt er in samenwerking met het Agentschap Onroerend Erfgoed en FARO onder meer een nieuwe methode voor om tot een duurzame besluitvorming te komen in het zoeken naar een geschikte klimaatbeheersing. Verder maakt u kennis met enkele nieuwe projecten om het klimaat te meten en te analyseren. Het departement CJM financierde een onderzoek naar de klimaatomstandigheden van een aantal topstukken, waarvan de resultaten voor het hele veld nuttig en leerrijk zijn. 

Tijdens de studiedag stellen daarnaast ook enkele wetenschappers hun recent onderzoek voor in verband met klimaatbeheersing van cultureel erfgoed. En als klap op de vuurpijl bespreken we een aantal praktijkcases die het accent leggen op het verzoenen van de klimaateisen met ecologische duurzaamheid.

Zin gekregen in meer? Raadpleeg dan hier het volledige programma van deze studiedag en schrijf u vandaag nog in!

Cartoon: Tim Padfield

Anne-Cathérine Olbrechts