Interactief webinar over nieuwe richtlijnen klimaatbeheersing: schrijf nu in!

© Tim Padfield

Bewaakt u al geruime tijd het klimaat voor het behoud van het erfgoed in uw organisatie? Hebt u vragen over hoe u het klimaat kunt meten en interpreteren en hoe u kunt streven naar een geschikte temperatuur en relatieve vochtigheid? Dan is dit interactieve webinar op 22 juni beslist iets voor u!

In dit webinar maakt u kennis met de nieuwe, versoepelde klimaatrichtlijnen voor het behoud van roerend cultureel erfgoed. Waar komen ze vandaan en hoe kunt u ze in uw eigen dagelijkse praktijk toepassen? U leert hoe u een meetstrategie bepaalt om het klimaat in uw organisatie te meten en te interpreteren, en gaat vervolgens zelf aan de slag op basis van bestaande klimaatmetingen.

In een volgende stap leert u de klimaatgegevens te interpreteren en een strategie te bepalen om het klimaat indien nodig te verbeteren. Tot slot krijgt u nog ruim de tijd om van gedachten te wisselen over de toepassing van de nieuwe klimaatrichtlijnen in uw eigen organisatie. 

Dit webinar wordt gegeven door Geert Bauwens, ingenieur bouwfysica aan de KU Leuven, en door Tine Hermans en Anne-Cathérine Olbrechts, beiden adviseur behoud en beheer bij FARO. 

Meer details over het programma vindt u, samen met het inschrijfformulier, hier terug.

Foto: © Tim Padfield

Anne-Cathérine Olbrechts