Van een wild idee naar een volwaardig project

Elke organisatie heeft wel eens een geweldig idee dat zij wil uitwerken tot een project. Dergelijke projecten overstijgen vaak de reguliere werking waardoor extra middelen noodzakelijk zijn. Dit betekent dat een organisatie in staat moet zijn om het idee te 'verkopen' aan eventuele sponsors of subsidieverlenende instellingen. Maar ook ingaan op een projectoproep houdt in dat men de jury ervan moet kunnen overtuigen dat uitgerekend dít project het beste aansluit bij de oproep. Want velen voelen zich geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren.

Om tegemoet te komen aan zowel de suggestie van de overheid als de vraag uit het werkveld organiseert FARO op 3 februari 2010 een praktijkgerichte workshop rond het vormgeven, uitwerken en uitschrijven van projecten. De workshop richt zich niet uitsluitend tot beroepskrachten maar ook tot vrijwilligers uit de brede cultureel-erfgoedsector. Via afwisselend theorie en praktijkoefeningen trachten we ervoor te zorgen dat de deelnemers de materie echt onder de knie krijgen en de kennis niet beperkt blijft tot de theorie. Tijdens de workshop wordt een fictief voorbeeld uitgewerkt.

Het doel van deze workshop is om de deelnemers wegwijs te maken in de systematiek en het jargon van projectmanagement, hen te leren hoe goede projecten dienen uitgeschreven en gebudgetteerd te worden. Meer informatie vindt u in de kalenderrubriek van deze website waar u zich ook kan inschrijven. Deelname is gratis, inschrijving verplicht.

Anita Caals
projectmatig werken
Workshop