Moeten boeken steeds te lezen kunnen zijn? En kunnen we soms ook meerdere boeken conserveren i.p.v. slechts één exemplaar te restaureren? Deze en andere dilemma’s waren het onderwerp van het tweede internationale CORES-symposium, op 25 mei in Brugge.
Om de twee jaar organiseert CORES in Brugge een internationaal symposium over conservatie en restauratie. De editie 2018 focust onder meer op de restauratie van incunabelen en handschriften, uitgevoerd in functie van de expo 'Haute Lecture'.
Nog tot 30 juni kunt u zich inschrijven voor onze vormingsreeks over collectieplanning voor musea. Mis het niet en schrijf u vandaag nog in!
Van 3 tot 7 juli 2017 organiseert het KIK een zomerworkshop over kwantitatieve waardebepaling, gegeven door José Luiz Pédersoli Jr., een expert in de materie.
Draagt u zorg voor een museale collectie en heeft u vragen bij het schrijven van het collectieplan? Laat het ons gauw weten! FARO organiseert dit najaar vier vormingsmomenten die u inzicht geven in waar u met uw collectie naartoe wil.