De ErfgoedApp-community blijft groeien. Zo'n 437 erfgoedprofessionals, vrijwilligers en studenten kunnen momenteel informatie aanmaken via de ErfgoedApp-manager. Ter inspiratie hebben we enkele mooie voorbeelden gebundeld in een handig overzicht.
FARO investeert verder in de ErfgoedApp. Na Erfgoeddag komt er een nieuwe versie met een nieuwe look & feel. In dit blogbericht lichten we alvast een tipje van de sluier.
Tijdens de eerste bijeenkomst van de Collegagroep Digitale Participatie op 11 januari bracht Bram Wiercx een presentatie over nieuwe digitale ontwikkelingen voor musea. U kunt zijn presentatie hier herbekijken.
Non-profitorganisaties zoals vzw's kunnen gratis gebruikmaken van twee belangrijke en grote clouds: wereldleider Amazon AWS en concurrent Microsoft Azure.
Voortaan kan u op een hele nieuwe manier starten met de ErfgoedApp. Twaalf handige tutorial video's tonen én leren u alle mogelijkheden van de ErfgoedApp.
Wist u dat het non-profitprogramma van Google via 'Ad Grants' gratis budget biedt aan non-profitorganisaties en dat u daarmee advertenties in de zoekresultaten van Google kunt plaatsen?
De Art Gallery of Ontario (AGO) in Toronto, het grootste kunstmuseum in Noord-Amerika, biedt zijn bezoekers sinds kort een nieuwe augmented-realityervaring aan. De app ReBlink zorgt er voor een regelrechte digitale kijkrevolutie.
Op het erf van de Bokrijkse Kilbershoeve ontdekt u deze zomer alles over het broodambacht en de betekenis van brood. Wie zich laat leiden door de ErfgoedApp ontdekt nog veel meer!
Het KIK presenteert deze zomer 'De Duitse negatieven', opnames die door de Duitse bezetter in België gemaakt werden in 1917 en 1918. Een verrassende manier om de Eerste Wereldoorlog te herdenken.
Zondag werd de audiogids van het 'Grotteke van Jette' gelanceerd. De Erfgoedcel Brussel maakt als eerste gebruik van de nieuwe audio player die sinds kort in de ErfgoedApp zit.
Vandaag presenteren we u een fonkelnieuwe website met heel wat nieuwigheden. Een eerste belangrijke wijziging is de naamsverandering van FAROnet naar faro.be. Deze nieuwe url is korter en eenvoudiger, meteen ook de rode draad van de nieuwe website.
Bekijk de case study video van de ErfgoedApp op de stand van de Koning Boudewijnstichting op BRAFA.